• darkblurbg

Juni 2024

Ja hoor! Wij zijn erbij!

Komen jullie een drankje en een hapje doen tijdens Wijnfestival Ontkurkt op 7, 8 & 9 juni ? Wij zien jullie dan en proosten samen op een mooi festival. Nog geen instapkaart ? Wees gerust er zijn er nog beschikbaar. Kijk maar op https://bit.ly/Ticketshop-Wijnfestival-Ontkurkt


Februari 2024

Op 9 en 10 maart 2024 wordt weer de grootste Vlaamse wijnbeurs Wijnfocus gehouden. Evenzo als in 2023 zal La Grand' Halte met een stand aanwezig zijn.


Oktober 2023

Van 9 t/m 11 oktober stond La Grand' Halte op de horecabeurs BBB Folie Culinaire in Maastricht. Met 360 exposanten en duizenden bezoekers één van de grootste horecabeurzen van Nederland. Dit bood een unieke gelegenheid om onze prachtige Maghreb wijnen onder de aandacht te brengen.


Juni 2023

La Grand' Halte is de exclusieve importeur geworden van het Marokkaanse wijnhuis Domaine de la Zouina uit Meknes. Dit wijnhuis behoort al vele jaren tot de top van de Marokkaanse wijnindustrie. De wijnen Epicuria en Volubilia van het wijnhuis hebben al vele internationale prijzen gewonnen. Alle wijnen van Domaine de la Zouina hebben de label AOG Guerrouane, één van de 14 AOG wijnregio's in Marokko.


Januari 2023

Op 4 en 5 maart neemt La Grand' Halte deel aan Wijnfocus 22, de grootste wijnproeverij van Vlaanderen. Tijdens de 2 dagen door Commanderij Kempen georganiseerde Wijnfocus 22 zullen wij een selectie van onze topwijnen uit de Maghreb tonen en bieden we de mogelijkheid aan bezoekers om de wijnen te proeven.


December 2022

Van 9 - 11 januari 2023 wordt in de Rai Amsterdam de 21e editie van de 'Wine Professional' gehouden. Dit is met 10.000 bezoekers veruit de grootste wijnbeurs van Nederland. La Grand' Halte zal met een selectie van haar topwijnen uit Marokko, Algerije en Tunesië staan op deze beurs voor de professionele markt.


Augustus 2022

De Grote Hamersma heeft prachtige scores gegeven voor de rode en witte wijnen van Domaine Neferis uit Tunesië die wij in ons assortiment hebben. 


Juni 2022

De Grote Hamersma heeft prachtige scores gegeven aan de wijnen van La Ferme Rouge. Een bevestiging van de hoge kwaliteit van deze Marokkaanse wijnen, die wij exclusief voor het wijnhuis importeren.


Maart 2022

Op 26 maart bezocht de Nederlandse ambassadeur in Marokko Jeroen Roodenburg met verschillende medewerkers van de Nederlandse ambassade in Rabat het wijnhuis Domaine de Baccari in Meknes, alwaar eigenaresse Nahla Bahnini een rondleiding verzorgde en tekst en uitleg gaf over het vinificatieproces van de heerlijke Baccari wijnen.


Februari 2022

Eigenaar van La Grand' Halte Marco Rensma bezocht de wijndomeinen Domaine de Baccari en La Ferme Rouge en sprak met de eigenaren over de laatste wijnontwikkelingen in Marokko en Nederland. La Grand' Halte is reeds exclusief importeur voor de Baccari wijnen. Met de unieke A.O.C. wijnen van La Ferme Rouge die La Grand' Halte exclusief naar Nederland haalt, wordt haar portfolio van topwijnen uit de Maghreb prachtig aangevuld. 


Januari 2022

Het bekendste wijnmagazine in Nederland Perswijn heeft de Marokkaanse witte wijn Blanc de Baccari van wijnhuis Domaine de Baccari uit Meknes, die wij exclusief voor de Nederlandse markt importeren, als 'zeer goed' beoordeeld. Een prachtig resultaat. De volledige proefnotitie is via deze link na te lezen.


November 2021

La Grand' Halte is exclusief importeur geworden van het lekkerste bier van Marokko, Casablanca bier. Casablanca bier (lager, 5% alcohol) wordt gebrouwen door de Marokkaanse brouwerij Groupe des Boissons du Maroc. Al sinds 1919 actief als brouwerij in Casablanca.


Oktober 2021

Tijdens de toonaangevende internationale wijncompetitie Decanter World Wine Awards 2021 hebben de 2 Marokkaanse Baccari wijnen die wij verkopen Première Rouge en Première Rosé Brons respectievelijk Zilver gewonnen. Een prachtig resultaat voor deze heerlijke wijnen.


Juli 2021

De Grote Hamersma heeft wederom prachtige scores gegeven aan diverse Algerijnse wijnen die wij importeren. Deze scores zijn samen met de bijbehorende proefnotities via deze link terug te lezen.


Mei 2021

In zijn column in de Volkskrant van 15 mei schrijft wijnjournalist Onno Kleyn over de Première de Baccari Rouge. Volgens Kleyn 'bepaald geen knijperig woestijnwijntje' en geeft een prachtige score voor prijs/kwaliteit van 8.5. Lees hier het hele artikel.


Maart 2021

Onze mooie rode Algerijnse wijnen Koutoubia en Saint-Augustin van het wijnhuis Société des Grands Crus de l'Ouest hebben mooie scores gekregen in De Grote Hamersma 2021.


Maart 2021

Onze Marokkaanse en Algerijnse wijnen kregen mooie proefnotities tijdens de digitale nationale wijncompetitie van de Wine Professional.


Maart 2021

La Grand' Halte is de eerste en exclusieve importeur van topwijnen van het Algerijnse wijnhuis Société des Grands Crus de l'Ouest. Dit wijnhuis is de grootste private wijnproducent in Algerije. Zij betrekt haar wijndruiven van zo'n 4000 wijnboeren uit vijf verschillende wijnregio's in Algerije. 


Februari 2021

In het veelgelezen Biojournaal is aandacht besteed aan 2500 jaar wijngeschiedenis in Marokko en het wijnhuis Domaine de Baccari en haar biologische topwijnen.


Februari 2021

La Grand' Halte is door de Netherlands African Business Council (NABC) in de spotlight gezet als voorbeeld van een bedrijf die succesvol zaken doet met ondernemers in Afrika. Voor La Grand' Halte een mooie erkenning voor haar relatie als Nederlandse importeur van mooie biologische wijnen van Domaine de Baccari uit Meknes (Marokko).


Januari 2021

In De Grote Hamersma 2021 hebben de biologische Baccari wijnen van La Grand' Halte prachtige scores gekregen. Zo kreeg de Première de Baccari Rouge 2016 een 9, de Domaine de Baccari Rouge 2015 een 9- en de Baccari Rosé 2019 een 8.5. Als Grand' Halte zijn wij trots op deze hoge scores voor de Baccari wijnen.