• darkblurbg

Op een hoogte van 650 meter in de glooiende heuvels nabij de oude stad Meknes liggen de wijngaarden van Domaine de Baccari. In 2013 begon eigenaresse Nahla Bahnini met de productie van biologische wijn. Op 30 hectare zijn verschillende druivensoorten aanwezig: cinsault en grenache voor de rosé, syrah, cabernet franc en cabernet sauvignon voor de rode wijn en vermentino voor de witte wijn. Franse druivenrassen, gerijpt onder de Marokkaanse zon.

De druiven worden handmatig geoogst. Voor het verkrijgen van de bijzondere smaak van de rode wijnen worden de druiven twee jaar gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Door variaties in blootstelling aan de zon levert elke oogst weer een unieke wijn op.

 

Biologische wijnproductie

Het wijnhuis past biologische landbouwmethodes toe, met respect voor mens en milieu. Zo worden geen pesticides, insecticiden en chemicaliën gebruikt, wordt de bodem organisch behandeld en geeft het wijnhuis voorrang aan vrouwelijke werknemers uit armere plattelandsgebieden in Marokko.
Domaine de Baccari werkt sinds 2013 samen met de bekende Franse oenoloog Stephane Derenoncourt en zijn team.


Prijswinnende wijnen

Domaine de Baccari heeft met haar wijnen al verschillende nationale en internationale prijzen gewonnen, waaronder een score 9 voor de Première de Baccari Rouge in de Grote Hamersma, Bronzen Medaille voor de Première de Baccari Rouge 2016 (Decanter World Wine Awards 2020), Zilvereren medaille voor de Première de Baccari Rouge 2019 (Decanter World Wine Awards 2022), Bronzen medaille Domaine de Baccari Rouge 2015 (Decanter World Wine Awards 2022), Gouden medaille voor de Première de Baccari Rosé 2018 (Sommelier Wine Awards 2019), en een Bronzen medaille voor de Première de Baccari Rosé 2021 tijdens het internationale wijnconcours IWSC 2022.