• darkblurbg

Wijnen van Cap Bon

Het in 2005 opgerichte wijndomein Kurubis ligt in de wijnregio Mornag op het schiereiland Cap Bon. Mornag is één van de zeven erkende en tevens grootste (qua oppervlakte) wijnappellatie (AOC) in Tunesië. De wijnregio Mornag wordt begrensd door de Middellandse zee, waardoor de luchtvochtigheid relatief hoog is en grote temperatuurschommelingen beperkt worden. Deze ligging beschermt het wijndomein tegen de hete wind afkomstig uit de zuidelijk gelegen Sahara, de Sirocco.

Krachtige wijnen

Wijndomein Kurubis heeft vanaf dag één gekozen om alleen wijnen te produceren van zeer hoge kwaliteit, modern, creatief, baanbrekend en waardig om de beste gerechten op de mooiste tafels te begeleiden. Zonder concessies te doen, noch op opbrengst, noch op vinificatie, noch op de verpakking. De wijnen bieden alleen het beste van dit terroir.

Gelegen nabij de kustplaats Korba, 75 km ten zuidoosten van de hoofdstad Tunis, is het wijndomein van 22 hectare aangeplant met de druiven chardonnay, muscat Alexandrië, sauvignon blanc en vermentino voor de witte wijnen, syrah, merlot en marselan voor rood en rosé. De jaarlijkse productie ligt rond de 130.000 flessen. Kurubis is het enige wijnhuis in Tunesië dat mousserende wijn maakt in de traditie van champagne.