• darkblurbg

Exclusief voor de zakelijke markt

Specificaties

Domaine Neferis Rouge 2015 (AOC Sidi Salem)

De Domaine Neferis Rouge 2015, een prachtige blend van carignan en syrah, is de absolute top van het wijnhuis Neferis en door velen beschouwd als de beste wijn van Tunesië. Na rijping worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en op rekken geplaatst, waar ze een verwelkingsproces ondergaan dat meer dan drie maanden duurt. Een lichte persing van de druiven gaat vooraf aan het verwijderen van de steeltjes. Daarna volgt een maceratieperiode van 15-18 dagen, bij een lage temperatuur (1-2° C), waardoor een hogere concentratie van primaire geuren mogelijk is. Met de geleidelijke stijging van de temperatuur begint een alcoholische gisting, die doorgaat bij een gecontroleerde temperatuur (13-15° C). Verfijning in Franse eikenhouten vaten gedurende ongeveer 18 maanden.


Vieux Magnifique Rouge 2017 (AOC Sidi Salem)

Gemaakt van 100% syrah is de Vieux Magnifique Rouge afkomstig van de beste wijnstokken van het wijndomein. De wijn wordt gerijpt in eikenhouten vaten voor een periode van 18 maanden. Dit geeft de Vieux Magnifique Rouge een heerlijke ronde smaak, fijne tannines, zeer fruitig met kruidige tonen.

Score 8.5 in De Grote Hamersma

De Grote Hamersma: Gevuld, rijk en voluptueus. Gewelde pruimen, kersen op sap, bramenconfiture, zoete specerij, een vage pepermuntzweem en fluwelen tannines. Serieuze syrah.

Magnifique Blanc 2021 (AOC Sidi Salem)

Een mooie blend van de druiven chardonnay en muscat alexandrië zorgt ervoor dat de Magnifique Blanc een heerlijke frisse en fruitige witte wijn is. Smaken van citrus en tropisch fruit. Een subtiele witte wijn met veel elegantie. Fris, helder en goed uitgebalanceerd met een goede aromatische expressie. Witte wijn is slechts goed voor 5% van de totale wijnproductie in Tunesië, wat de Magnifique Blanc nog specialer maakt.

Score 8.5 in De Grote Hamersma

De Grote Hamersma: De tropentoets wordt licht aangeslagen: lychee-ananas-mango maar niet te zoet. Er klinkt iets anijs door. Wat ouderwetse zwart-wit ook. Limoen, gember en ietsje roze grapefruit.

Cuvée Magnifique Rouge 2019 (AOC Sidi Salem)

De Cuvée Magnifique Rouge is gemaakt van 100% syrah druiven. De druiven worden handmatig geplukt. Ontstelen, pletten, koude maceratie voor de gisting gedurende 6 dagen om de fijnste tannines te krijgen. Rijping in vaten gedurende een periode van 12 maanden. Het relatief koele klimaat en de dagelijkse temperatuurschommelingen zorgen voor een perfecte evenwicht in de wijn. Aroma's van rood fruit en zwarte peper geven de Cuvée Magnifique een heerlijke en intense smaak met de juiste lengte.

Score 8.5 in De Grote Hamersma

De Grote Hamersma: Kleine pruimen, zoetzure kersen, bessigheden en wat zoete specerij. Prettig doordrinkbaar door zijn - ook al zo noord-Rhôneachtig - lage alcoholpercentage van slechts 12 procent.

Verdejo 2021 (AOC Sidi Salem)

Een heerlijk frisse en fruitige 100% verdejo. Door de ligging van de wijngaard op een gemiddelde hoogte van 150 meter, in combinatie met het relatief koele klimaat en de aanzienlijke temperatuurschommelingen tussen dag en nacht ontstaat een ​​perfecte balans in deze unieke wijn.

Score 8 in De Grote Hamersma

De Grote Hamersma: Verdejo die een flink eind van huis is maar niet overmand door heimweegevoelens in een hoekje is gaan zitten kniezen. Laat zich flink gelden via handenvol appels, passievrucht, kruisbessen, grapefruit en citrus. Opvallend kruidig en pittig bovendien.

Selian Rouge Réserve 2017 1er Cru (AOC Sidi Salem)

De Selian Rouge Réserve 1er Cru is gemaakt van 100% carignan, afkomstig van de oudste (50 jaar) wijnstokken op het wijndomein Neferis. Ontstelen, pletten gevolgd door maceratie ten gunste van een unieke aromatische expressie van deze prachtige rode wijn. Alcoholische gisting bij 24°C gevolgd door rijping in vaten gedurende een periode van 18 maanden. Intense aroma's van gekonfijt fruit met kruidige tonen. De smaak van de Selian Rouge Réserve heeft een mooie lengte.

Score 9- in De Grote Hamersma

De Grote Hamersma: Intens van geur en smaak. Anderhalf jaar op eiken gelagerd. Vol in het rode, rijpe, zonnige fruit, maar met een bepaalde frivoliteit. De zuren alert en vief. Brengen mediterrane kruiden tot leven, prikken in wat rijpe pruim, laten het zoet-bitterige van rabarber ontwaken, vermilden de peperigheid en draaien wat aan de spanningsmeter.

Selian Blanc 2021 (AOC Sidi Salem)

De Selian Blanc is gemaakt van chardonnay en pedro ximénez. Het oogsten gebeurt volledig met de hand. Druiven worden langzaam geperst om de aromatische finesse te behouden. Na lichte bezinking fermenteert de most op natuurlijke wijze in eikenhouten vaten. De wijn blijft 11 tot 13 maanden op zijn droesem, voordat hij wordt gerijpt en gemengd. Na lichte filtratie volgt de botteling. Krachtig, pittig, met een geur van noten, toast en een vleugje vanille. Dit is een minerale wijn met een elegante eikensmaak en een mooie afdronk.

Score 8+ in De Grote Hamersma

De Grote Hamersma: Selian is een vin blanc die trakteert op ananas, citroencake met een likje marmelade, apricot confit, appelflap en licht lispelende limoen. Lekker in zijn soort en zal in de smaak vallen bij torrontésadepten en muskaatfans.

Selian Rouge 2019 (AOC Sidi Salem)

Gemaakt van 100% carginan biedt deze Selian Rouge een heerlijke zachte smaak in de mond. De druiven worden handmatig geoogst. Ontstelen, pletten, koude maceratie voor de gisting gedurende 6 dagen om de fijnste tannines te verkrijgen. Gerijpt in eikenhouten vaten gedurende 12 maanden.

Score 8.5 in De Grote Hamersma

De Grote Hamersma: Een zuiddruif ten voeten uit die trakteert op lekker en veel rood fruit. Kersensap, frambozencompote, babbelende besjes, een subtiele specerij-inbreng, zonnige tannines en toch met frisheid koketterende zuren.

Selian Rosé 2022 (AOC Sidi Salem)

De Selian rosé is gemaakt van 100% syrah. Het is een frisse en fruitige rosé. Koude maceratie gedurende zes uur voorafgaande aan de gisting. Gisting bij lage temperaturen, wat deze Selian rosé een heerlijke smaak geeft.

Score 8 in De Grote Hamersma

De Grote Hamersma: Ondanks de slechts 11 procent alcohol vol, fruitig en mond vullend met zelfs een romigheidje. Rijpe aardbeien, dito kersen, een sinaasappelschilletje verzorgt de bitterbeleving en een lichte kruiderij doet de rest.

Soltane Blanc 2023 (AOC Mornag)

Gemaakt van de druiven chardonnay, vermentino en muscat Alexandrië is de Soltane Blanc een witte wijn met heldere reflecties, die een intens bloemige fruitaroma biedt. Vol en genereus in de mond met een indruk van minerale zoetheid. De Soltane Blanc past perfect bij vis, wit vlees en oriëntaalse gerechten.


Soltane Rouge 2023 (AOC Mornag)

De Soltane Rouge is gemaakt van de rode druiven merlot, syrah en marselan. De wijn heeft heerlijke aroma’s van kruiden (kurkuma) en zwart fruit, met fijne tannines. Een waar genot voor liefhebbers van elegante en complexe rode wijnen.


 data-udi=

Kiss 2022 (AOC Mornag)

De mousserende witte wijn Kiss is gemaakt van 100% chardonnay druiven. Het is een frisse, fruitige en sprankelende wijn. Ideaal voor bijzondere gelegenheden, maar ook heerlijk als aperitief wijn.


K Blanc de Blanc 2022 (AOC Mornag)

K Blanc de Blanc is een prachtige mousserende witte wijn gemaakt van chardonnay druiven volgens de champenoise-methode. Sinds 2005 de eerste traditionele Tunesische methode. Na het handmatig oogsten van de druiven en de persing vindt een eerste gisting plaats. Dit wordt gevolgd door een assemblage, het toevoegen van een liqueur de tirage, gevolgd door een tweede gisting 24 maanden op fles, remuage (bezinksel naar de capsule laten drijven) en vervolgens dégorgement (verwijderen bezinksel uit de capsule). K Blanc de Blanc is een sprankelende elegante wijn, die de ideale metgezel is voor bijzondere gelegenheden of gewoon lekker als aperitief.