• darkblurbg

€ 11,95 per fles (0.75 L)

Gratis verzenden binnen NL > € 65,-

Specificaties

Saint-Augustin Rouge

Door het mediterrane klimaat van de wijnstreek Les Monts du Tessala leveren de wijnstokken de mooie blauwe druivenrassen grenache, cinsault en alicante voor de Sint-Augustin Rouge. De wijn is diep rood met een prachtige glans. Aroma's van zwart fruit komen volledig tot uiting met een vleugje munt die al zijn frisheid aan deze wijn geeft. De smaak is vol en genereus, met zijdezachte tannines voor een aanhoudende afdronk.

Prijswinnende wijn | score 8+ in De Grote Hamersma 2021

De Grote Hamersma 2021: Een enigszins stoere en uit de kluiten gewassen Algerijn. Met een donkere kaaklijn, een pezig voorkomen, een geur die een recent bezoek aan de souq verraadt en leren zadeltassen vol donker fruit.

Proefschrift Wine Professional (favoriet):

Granaatkleurig met paars randje, vrij gesloten, compacte geur, stevige aanzet, veel rijp zwart fruit, pittige textuur, levendige zuurgraad, kruidige ondertoon, duidelijke tannine, wijn met structuur en lengte.

 

€ 10,95 per fles (0.75L)

Gratis verzenden binnen NL > € 65,-

Specificaties

Saint-Augustin Rosé

De wijngaarden voor de Saint-Augustin Rosé liggen op de hellingen van het bergmassief Tessala, op een hoogte tussen de 600 en 1000 meter. Deze ligging maakt dat de wijnstokken onder invloed staan van het mediterrane klimaat. De druivenrassen carignan, cinsault, alicante zorgen voor een fijne en elegante rosé wijn met een volle smaak.

Score 8 in De Grote Hamersma 2021

De Grote Hamersma 2021: Bepaald geen zoetsappige, onbenullig huppelende confectierosé. Gedroogd geel fruit, sinaasappelschil, marmelade en zuidkruiden. Stoer, stevig en straf maar zonder streng te worden.

€ 10,95 per fles (0.75 L)

Gratis verzenden binnen NL > € 65,-

Specificaties

Koutoubia Rouge

De wijnstreek Coteaux de Mascara, waar de Koutoubia wijn vandaan komt, stond al tijdens de Franse kolonisatie bekend als de beste wijnstreek van Algerije. Dankzij decennia oude wijnstokken met cinsault, carignan en grenache krijgt de Koutoubia Rouge een mooie intense en diepe kleur. De neus biedt aroma's van rijp rood en zwart fruit. De smaak is elegant en onthult soepele tannines die het karakter van het terroir tot uitdrukking brengen. De rijkdom van grenache en de fruitigheid van cinsault geven een unieke smaak aan deze prachtige Algerijnse wijn.

Prijswinnende wijn | score 8 in De Grote Hamersma 2021

De Grote Hamersma 2021: Beschaduwde bramen, net aan rijpe pruim wat zure bessen, groene kruiderij, aangename aardsigheid en stevige tannines.

Proefschrift Wine Professional:

Prima kleurintensiteit, sympathieke geur, fruitig en rijp, zachte aanzet, geur en smaak komen overeen, goede zuren, opvallend kruidig, sappige textuur, evenwichtig, ronde tannine, licht aards, correcte lengte.

€ 10,95 per fles (0.75L)

Gratis verzenden binnen NL > € 65,-

Specificaties

Koutoubia Blanc

De Koutoubia Blanc is afkomstig van een terroir dat bekend staat om zijn productie van prachtige wijnen, namelijk de "Bordj regio" in Mascara. Deze regio ligt op 90 km ten zuidoosten van de havenstad Oran op een hoogte van 750m. De bodem bestaat uit een combinatie van leem, zand en klei. De wijn is gemaakt van de druivenrassen clairette en ugni blanc.

De Koutoubia blanc heeft een fruitige en zachte smaak met bloemachtige aroma's. Deze heerlijke witte wijn heeft een mooie levendigheid in de mond.

Score 8+ in De Grote Hamersma

De Grote Hamersma 2021: Blend van zuidduo clairette en ugni blanc. Hand geplukt, ontsteeld en geperst. Schoon en puur fruit. Koket en kruidig. Bloesemend zonder te wuft te worden. Rijpe appel, wat perzik, goede zuren en sappige bitters.

 

€ 10,95 per fles (0.75L)

Gratis verzenden binnen NL > € 65,-

Specificaties

Koutoubia Rosé

De Koutoubia Rosé komt van de wijngaarden die ten zuidoosten liggen van de havenstad Oran en profiteert van een mediterraan klimaat. De wijn is gemaakt van de druivenrassen grenache, cinsault en heeft een mooie en schitterende lichtroze kleur. Rijke aroma's van framboos, citrusfruit (mandarijn) met een vleugje witte bloemen.

Score 8 in De Grote Hamersma 2021

De Grote Hamersma 2021: Gespierd en gevuld. Ondanks zijn slechts 12 procent alcohol. Kruidig, droog en vlezig. Geen spoortje zoet in te ontdekken. En dat is ook wel eens lekker voor de verandering.

€ 13,50 per fles (0.75L)

Gratis verzenden binnen NL > € 65,-

Specificaties

Raïs Rouge

De regio Tlemcen, waar de Raïs Rouge vandaan komt, ligt 150 km ten westen van de havenstad Oran. De wijn wordt verbouwd in de bergen op een hoogte variërend van 700 tot 800 m. Het klimaat is er koel en droog. De Raïs Rouge is gemaakt van de druivenrassen grenache, alicante, cinsault en heeft een mooie dieppaarse kleur met een prachtige glans. De aroma's van zwarte bessen en kersen komen volledig tot uiting, met een pittige toets (zoethout) die al zijn intensiteit aan deze heerlijke wijn meegeeft. De mond is vol en genereus met zijdezachte tannines wat de Raïs Rouge een mooie elegantie geeft.

Prijswinnende wijn | sterwijn score 8.5 in De Grote Hamersma 2021 

De Grote Hamersma 2021: Cool climate. Kan dat ook in Algerije? Zeker. Moet je wel naar Tlemcen, honderdvijftig kilometer westelijk van Oran. Moet je even de bergen in naar een hoogte van 700-800 meter. Alicante, grenache en cinsault gedijen er in de koelte. De wijnmaker van dienst is er secuur mee. Laat ze met de hand plukken. Ontstelen en vergisten bij lage temperaturen. Hout? Ook. Maar niet fout. Geen gepronk en getimmer maar discreet erin vervlochten. Lichte roostertoets, milde specerij, flintertje vanille. Gaat mooi samen met rijpe kersen, pruim, zwarte bessen, framboos en zachte, weldadige tannines.

 

Tijdelijk niet op voorraad

€ 11,25 per fles (0.75L)

Gratis verzenden binnen NL > € 65,-

Specificaties

Blanc d'Aboukir

De Blanc d'Aboukir is een heerlijke witte wijn afkomstig van wijngaarden uit de wijnstreek Dahra wat ligt nabij de havenstad Mostaganem. Door deze ligging staan de wijngaarden onder invloed van het Middellandse zeeklimaat. Blanc d'Aboukir wordt gemaakt van de druivenrassen ugni blanc en clairette. Dit geeft de wijn aroma's van witte bloemen met een vleugje citroen.

Score 8 in De Grote Hamersma 2021

De Grote Hamersma 2021: Onalledaags wit van twee alledaagse druiven: ugni blanc en clairette, toch voor de hand liggend materiaal in de Rhône en Zuid-Frankrijk. Nemen in het Algerijnse Dahra echter een exotisch afslag. Jasmijn en lindebloesem geparfumeerd met specerijen uit de souq. Gedroogd appels, het zoet van Turks fruit, abrikozenmarmelade, gembertouch en toch droog eindigend als de woestijnwind.

€ 11,25 per fles (0.75L)

Gratis verzenden binnen NL > € 65,-

Specificaties

Fleur d'Aboukir Rouge

Deze blend van grenache en cinsault geeft de wijn flexibiliteit en fruitigheid. Fleur d'Aboukir Rouge is een zeer evenwichtige rode wijn met een elegante afdronk. Het is een mooie wijn om het rijke aanbod aan rode Algerijnse wijnen te ontdekken.

De wijnstreek Dahra, waar de Fleur d'Aboukir vandaan komt, ligt ongeveer honderd kilometer ten oosten van de Algerijnse havenstad Oran, tussen het Zaccar-gebergte en de stad Mostaganem. Dit terroir wordt gekenmerkt door zandgronden op een kalksteenbodem en een gemiddelde hoogte van 300m.

Score 8+ in De Grote Hamersma 2021

De Grote Hamersma 2021: Rijp rood fruit, wat zwarte bessen, een door zon gestoofde pruim, een pepertje en lekker soepele tannines. Een extra zuchtje onalledaagse specerij, het parfum van rozenwater, de aanzet van amber...Hoe dat ruikt? Laat de wijn maar walsen.

 

€ 7,50 per fles (0.75L)

Gratis verzenden binnen NL > 65,-

Specificaties

Les Monts d'Ihrane Rouge

Gelegen nabij de havenstad Oran staan de wijngaarden waar de rode wijn Les Monts d'Ihrane vandaan komt onder invloed van een mediterraan zeeklimaat. De wijn is gemaakt van de druivenrassen carignan en cinsault en heeft een mooie dieprode kleur met aroma's van zwart fruit en een vleugje zoethout in de afdronk. Les Monts d'Ihrane is een genereuze wijn met een smakelijke lengte.

Prijswinnende wijn | score 8+ in De Grote Hamersma 2021

De Grote Hamersma 2021: Rood uit het wilde westen van Algerije. Zodoende geen handtam gevalletje. Levendig, lenig en energiek rood fruit. Kersen, bessen, pruimen, een snufje specerij uit de je ne sais quoi hoek. Het zal de souq wel wezen. Veel sap, prettige structuur, goede tannines. Geen pretenties anders dan lamsworstjes vergezellen. Kan zelfs licht koel genoten worden. Sterker nog, geniet je er extra van.

 

€ 8,50 per fles (0.75L)

Gratis verzenden binnen NL > € 65,-

Specificaties

Sahara Gris des Sables Rosé

Sahara Gris des Sables is afkomstig van wijnstokken die ten westen van de havenstad Oran liggen. Deze rosé wijn is 100% gemaakt van cinsault en heeft een lichtroze kleur met een prachtige glans. Rijke aroma's van citrusfruit zoals grapefruit met een vleugje citroen maakt van de Sahara Gris des Sables een unieke en heerlijke Algerijnse wijn.

Score 8+ in De Grote Hamersma 2021

De Grote Hamersma 2021: Pure cinsault. Echte rosédruif. Ook in Algerije, zo blijkt. Sappig, kruidig en - het zal je niet verbazen voor een wijn die Sahara heet- volstrekt droog. Droog, maar niet drogend. Mandarijn lest, perzik present en fijne, maar zonnige kruiderij.

€ 9,50 per fles (0.75L)

Gratis verzenden binnen NL > € 65,-

Specificatie

Coteaux de Mascara Rouge

Coteaux de Mascara is vol in de mond, een verleidende rode wijn door de intensiteit van aroma's van kruiden (kaneel, peper, zoethout) en gedroogd fruit (gedroogde vijgen, pruimen, gedroogde abrikozen).

Wijnstreek Coteaux de Mascara bevindt zich in het Bénichougrane-gebergte, 350 km ten westen van Algiers, op een hoogte van 650 tot 950 m. Dit terroir, met haar wijnstokken die gunstig worden blootgesteld aan de zon, is ideaal voor het verkrijgen van geconcentreerde en aromatische druiven.

Score 8- in De Grote Hamersma 2021

De Grote Hamersma 2021: Die Coteaux de Mascara, het achterland van Oran en Algiers, is ruig en onbarmhartig. En de wijngaarden ter plekke moeten dan ook uit het juiste hout gesneden zijn. Zodoende: een wat wilde en ongepoetste rode.