• darkblurbg

De geschiedenis van het wijndomein La Ferme Rouge is nauw verbonden met de geschiedenis van Marokko ’s wijnindustrie van de afgelopen 100 jaar. Het wijndomein werd in 1908 aangelegd en de wijnkelder in 1933, wat ook het eerste jaar van wijnproductie was. Na de onafhankelijkheid van Marokko in 1956 produceerde La Ferme Rouge vooral tafeldruiven. Pas in 2001 kreeg het weer zijn oorspronkelijke identiteit als wijnproducent. Het wijndomein ligt op 450 meter boven zeeniveau en slechts 60 km verwijdert van de Atlantische oceaan. Daardoor profiteert La Ferme Rouge van een gematigd klimaat met sterke invloeden van de oceaan.

In 2009 onderging La Ferme Rouge een grote renovatie waarbij fors werd geïnvesteerd in de modernisering van de wijnkelders, productie en opslagfaciliteiten en werd de bekende Franse oenoloog Jacques Poulain aangetrokken om de kwaliteit van de wijnen van La Ferme Rouge op een hoger niveau te tillen.

Unieke AOC wijnen

Thans produceert La Ferme Rouge op een oppervlakte van 200 hectare topwijnen rood, wit, rosé van verschillende druivenrassen waaronder syrah, tempranillo, chardonnay, merlot, carignan, tannat, malbec, cinsault, grenache en cabernet-sauvignon. Daarnaast heeft het domein nog 200 hectare aan olijfbomen voor de productie van hoge kwaliteit olijfolie extra vergine.

Sinds 2014 hebben diverse wijnen van La Ferme Rouge het label AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) "Les Côtes de Rommani". Les Côtes de Rommani is één van de vier erkende AOC wijnregio's in Marokko. Een bevestiging van de hoge kwaliteit van de wijnen van La Ferme Rouge.