• darkblurbg

La Grand’ Halte betekent letterlijk het nemen van een lang rustmoment op de dag, om zo te kunnen genieten van de heerlijke rode, witte en rosé wijnen van de Marokkaanse wijnhuizen Domaine de Baccari, Domaine de la Zouina en La Ferme Rouge, het Algerijnse wijnhuis Société des Grands Crus de l'Ouest (SGCO) of de Tunesische wijnhuizen Domaine Neferis en Kurubis.

 

Een oud gezegde onder reizigers luidt dan ook:

“Mieux vaut marcher que courir; être assis que marcher; couché qu'être assis; et boire un bon vin pendant la grand’ halte est le meilleur!”

“Het is beter lopen dan rennen; zitten dan lopen; liggen dan zitten en het drinken van een mooie wijn tijdens de lange rustpauze is het allerbeste!” (vrij vertaald uit: 'Les Beaux Voyages, Le Maroc', Le Commandant Haillot, 1911) 

 

Eigenaar van La Grand' Halte Marco Rensma komt al ruim 12 jaar in Marokko en sinds enkele jaren ook in Algerije en Tunesië. Tijdens zijn bezoeken aan deze drie landen heeft hij vele verschillende wijnen uit Marokko, Algerije en Tunesië geproefd. In Marokko vielen de biologische Baccari wijnen, de heerlijke AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) wijnen van La Ferme Rouge en de bekroonde AOG wijnen van Domaine de la Zounia hem echter het meeste in de smaak. In Algerije waren het de mooie en bijzondere wijnen van SGCO die Marco het meeste kon doen genieten en in Tunesië de unieke AOC wijnen van Domaine Neferis.

 

Marco is dan ook verheugd met het naar Nederland halen van de biologische topwijnen van Domaine de Baccari, de bijzondere AOC Les Côtes de Rommani wijnen van La Ferme Rouge, de schitterende wijnen van Domaine de la Zouina uit de AOG wijnstreek Guerrouane, de prachtige wijnen van Société des Grands Crus de l'Ouest en heerlijke wijnen van Domaine Neferis om zo ook de Nederlandse wijndrinkers kennis te laten maken met de allerbeste rode, witte en rosé wijnen uit de Maghreb. La Grand' Halte levert zowel aan particuliere als aan zakelijke klanten.

 

Voor het behouden van de unieke smaak worden de wijnen liggend op een constante temperatuur van 12 ° en uit het zonlicht bewaard. Daarmee wordt de hoge kwaliteit van de wijnen behouden.

Marco (l) in gesprek met Jacques Poulain, eigenaar La Ferme Rouge, Rommani (Marokko) 

Korte video wijndomein Baccari

Marco in de wijnopslag van biologisch wijndomein Domaine de Baccari, Meknes (Marco)

Marco (r) wijnen aan het proeven met Rached Kobrosly, commercieel directeur bij Domaine Neferis in Tunesië

Marco (r) proeft wijnen met eigenaar Christophe Gribelin van Domaine de la Zouina, Meknes (Marokko)