• darkblurbg

La Grand’ Halte betekent letterlijk het nemen van een lang rustmoment op de dag, om zo te kunnen genieten van de heerlijke rode, witte en rosé wijnen van het Marokkaanse wijnhuis Domaine de Baccari of het Algerijnse wijnhuis Société des Grands Crus de l'Ouest (SGCO).

 

Een oud gezegde onder reizigers luidt dan ook:

“Mieux vaut marcher que courir; être assis que marcher; couché qu'être assis; et boire un bon vin pendant la grand’ halte est le meilleur!”

“Het is beter lopen dan rennen; zitten dan lopen; liggen dan zitten en het drinken van een mooie wijn tijdens de lange rustpauze is het allerbeste!”

 

Eigenaar van La Grand' Halte Marco Rensma komt al ruim 10 jaar in Marokko en sinds enkele jaren ook in Algerije. Tijdens zijn bezoeken aan beide landen heeft hij vele verschillende wijnen uit Marokko en Algerije geproefd. In Marokko vielen de biologische Baccari wijnen hem echter het meeste in de smaak. In Algerije waren het de mooie en bijzondere wijnen van SGCO die Marco het meeste kon doen genieten.

Marco is dan ook verheugd met het naar Nederland halen van de biologische topwijnen van Domaine de Baccari en de prachtige wijnen van Société des Grands Crus de l'Ouest om zo ook de Nederlandse wijndrinkers kennis te laten maken met de allerbeste rode, witte en rosé wijnen uit de Maghreb.

 

Voor het behouden van de unieke smaak worden de wijnen liggend op een constante temperatuur van 12 ° en uit het zonlicht bewaard. Daarmee wordt de hoge kwaliteit van de Baccari en SGCO wijnen behouden.

Korte video wijndomein Baccari